Voorjaarstaart Smakelijck

Voorjaarstaart

Ingrediënten per biscuit: (ik heb 3 biscuit lagen gebakken!)

2 eieren, 40 gram kokosbloesemsuiker, 35 gram speltbloem, 1 theelepel bakpoeder, rasp van een halve citroen

Ingrediënten voor de vulling:

250 gram mascarpone, 250 milliliter slagroom, 3 eetlepels biologische honing, halve theelepel vanille poeder (of merg van 1 stokje)

Ingrediënten voor de versiering:

Lemon Curd en blauwe bessen en rasp van 1 biologische citroen

Bereiding:

Per biscuit laag:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakvorm van 20 centimeter met bakpapier en vet de rand licht in.

Klop de 2 eieren met de kokosbloesemsuiker tot een luchtige massa, dit neemt ongeveer 3 x toe in volume!

Weeg de droge ingrediënten af met daarbij de citroenrasp en spatel dit met een metalen lepel door het luchtige beslag.

Giet het beslag in de vorm, en tik even flink tegen de onderkant zodat luchtbelletjes verdwijnen en het beslag zich gelijkmatig verdeelt.

Bak de biscuit in ongeveer 10 minuten gaar, controleer met een satéprikker.

Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op het bakpapier, verwijder daarna heel voorzichtig het bak papier (deze kant gebuik ik als bovenkant!).

Voor deze taart (zoals foto) moet je dus 3 x een biscuit bakken! Maar omdat het bakken maar 10 minuutjes duurt, is dat zo gebeurd. Je kunt natuurlijk ook 1 één keer een hoge biscuit bakken en dan netjes in 3 laagjes snijden.

Voor de vulling klop je de mascarpone met de honing en vanille tot een romige massa en zet aan de kant. Klop nu de slagroom redelijk stijf, voeg dan de geklopte mascarpone toe en klop nog even door op hoge stand tot een stevige room.

Als de biscuits zijn afgekoeld leg je de eerste op een mooi bord of plateau en bestrijk gelijkmatig met behulp van een paletmes de helft van de room op deze laag, laat de zijkanten lekker ‘robuust’. Leg de volgende biscuit erop en bestrijk met de rest van de room. Leg nu de laatste biscuit er op, let op doe de onderkant boven, want die is vaak gladder! Zet de taart weg in de koelkast.

Maak de lemon curd volgens het recept van Smakelijck. Ook deze kun je in de koelkast bewaren.

Een uurtje voordat je de taart wilt gaan eten, verwarm je de lemon curd iets tot deze weer redelijk vloeibaar is. Laat ietsje afkoelen, maar houd ‘m vloeibaar. Giet de lemon curd over de taart en laat het er mooi afdruipen langs de zijkanten. Versier royaal met blauwe bessen en citroenrasp.

In het boek Smakelijck Zoet, staan nog véél meer lekkere én gezonde recepten. Je kunt hem hier bij ons bestellen!

Read More

Leave a Reply

*

Winkelmandje Item verwijderd. Undo
  • Geen producten in winkelmandje.