Big girls, you are beautiful!

De strijd tegen de kilo’s is voor mij een ‘way of life’ geworden. In de afgelopen jaren viel ik ruim 50 kilo af, mijn grote wens is mijn streefgewicht te halen, dat is -60 kilo, graag dit jaar ;). Daarna een boek schrijven voor mensen die meer dan 15 kilo willen afvallen. Wensen te over. Ben getrouwd met Johan en we hebben 2 prachtige dochters. Daarbij hou ik van het leven en geniet ik volop van wat me word gegeven! Ik ben een dankbare optimist….

Luv- Big Girls you are beautiful

“…hoe word je bikini-proof? Ik moet wel lachen om deze vraag. Volgens mij heb ik alleen als peuter ooit een bikini aangehad en dan zonder broekje, dat dan weer wel. Dé bikini gaat het voor mij echt nooit meer worden en dat is helemaal niet erg, want een prachtig zwart badpak van Dyanne dat corrigeert staat toch ook geweldig?! Dus voor jullie geef ik een beetje antwoord op “hoe word je badpak-proof?”. Voor de Big Sisters onder ons.

Natuurlijk weten jullie wel hoe je slank kan worden en alle diëten heb je ook al geprobeerd. Uiteraard weten we echt wel dat we minimaal 2 liter water per dag moeten nemen. Eigenlijk kunnen we allemaal wel een boek schrijven over de vele pogingen. Mijn advies is: opstaan en afvallen!  Wanneer je 1 juni bent begonnen met deze uitdaging en zaterdag 4 juni toch weer vier wijntjes en een stuk van de kaasplank hebt weggetikt, dan ga je zondag toch op de weegschaal staan. Je staat weer op en gaat afvallen. Wat je immers snel aankomt is er ook snel weer af. Laat je niet afschrikken en steek je kop niet in het zand. Probeer ook over de weekenden heen te kijken, zet door en je krijgt die maandag een prachtig resultaat.

Als elke dag een maandag was, dan was ik slank, dus benader de dagen zo. Ook vandaag is het voor mij maandag.

Doe het samen– Samen sta je sterk! Zelf ben ik in januari met een lijnclubje begonnen. Aan drie zussen uit de kerk heb ik en WhatsAppje gestuurd: ‘doen jullie mee?’ (Een van deze meiden was nog maar net bevallen). We wisten echt wel van elkaar dat we een paar flinke “moten” waren met Spakenburgse armen en graag een stuk Spakenburgse koek lusten of zelfs een dubbele Jan Hagel! We hadden het op de koffie al vaak over lijnen gehad – lees: we hebben het daar alleen maar over -.  Nu wegen we elke woensdagochtend en het resultaat mag er zijn.

We appen elkaar, doen gezamenlijke soepdagen en hebben zelfs een sapkuur gedaan met elkaar. We wandelen in de polder en hebben Evy weer op de Mp3 speler gezet, we gaan er samen voor.

Daarnaast eten we normaal én lekker en drinken inderdaad ruim die twee liter water per dag.

Het is ons met de paplepel ingegoten “heb jezelf lief”, dat is dus goed voor jezelf zorgen en je lichaam en ziel niet verwaarlozen, zorg voor jezelf of je nu dik of dun bent.  Je bent het waard!

Liefs,

Aryenne de Jong-Heek

Ps. Als tip geef ik ook: Koop het boek; PUUR! In balans: Met vallen en opstaan

Voor vrouwen die durven te dromen – en durven te doen. Als je wat wilt bereiken, gaat dit vaak met vallen en opstaan. Hoe reageer jij als je valt en wat heb jij nodig om weer op te staan? Wat kun je zelf doen om gemotiveerd te blijven? Haal God uit de bijrol in je leven en geef de regie (terug) aan Hem en laat je door Hem helpen om na het vallen weer op te staan!

Mijn favoriete recept voor de maandag

(omdat ik in het weekend toch iets meer ‘zondig’)

Een lekker soep als avondeten. Mijn kinderen zijn ook gek op deze soep. Ze krijgen het in een beker met een rietje en drinken het zo op. Hebben zij ook weer hun portie groenten binnen. Papa en de kids eten er een boterham bij en mama haar weegschaal is dinsdag weer heel vriendelijk!

Tomaat -Paprika soep

 • 1 kilo tomaten, in 4 stukken
 • Teentje knoflook
 • 2 rode paprika’s, zonder zaden en in repen
 • 1 ui, in grove stukken
 • 3 blokjes bouillon
 • Italiaanse kruiden, vers een handje of gedroogd 2 theelepels
 • grof zout
 • gemalen peper
 • Gembersiroop 4 eetlepels
 • 6 eetlepels olijfolie
 • 0,5 liter water

Het is echt super simpel;  Je fruit de ui en knoflook in de olijfolie glazig. Ondertussen snijd je de paprika en tomaten in vieren en doe je die erbij in de pan. Even 5 minuten laten bakken. Water erop, Italiaanse kruiden erbij en de bouillonblokjes. Dit laat je 30 minuten koken. Wanneer alles goed is gekookt zet je de staafmixer erop “blenderYou” en je soep is klaar. Maak hem op smaak met peper & zout en om hem iets zoeter te maken een scheut gembersiroop.

Read More
 1. Madelon Beantwoorden

  Aryenne, lieve zus!

  Wat ben je toch een gaaf wijfie!
  Je mag trots zijn op wie je bent en wat je hebt bereikt! Je bent een voorbeeld en een mooie dochter van onze Vader.

  Ga zo door en wat heerlijk dat je zo lekker blij en optimistisch bent! Je maakt mij altijd aan het lachen.

  Liefs
  Madelon

 2. Aleida Beantwoorden

  Oh Aryenne, jij maakt me altijd aan het lachen! Zo leuk! Je bent een topper!

 3. Tante Riek Beantwoorden

  Lieve Aryenne, jij bent geen Big Girl, maar een Super Girl!!!!

 4. Alie de graaf-heek Beantwoorden

  Aryenne, wat ben ik enorm trots op je!
  -60 kilo op de teller, een volwassen dame eraf.
  Maar…..Gelukkig lijnen wij niet tussen kerst en oud en nieuw!
  Liefs je zus

 5. Renske Beantwoorden

  Aryenne wat ben jij toch een Kanjer!, ja met een grote K!?, je kan trots zijn op jezelf?.
  Nu ik nog?, maar door jou weet ik dat t kan, als ik in een dip zit laat ik t weten?.
  Liefs een Zuster❤

Leave a Reply

*

Winkelmandje Item verwijderd. Undo
 • Geen producten in winkelmandje.