Bikiniproof – Mirjam van der Vegt

Leven is pelgrimeren; soms loop je alleen en soms samen. Mirjam van der Vegt loopt graag een stuk met mensen op. In haar boeken, romans en non-fictie, neemt ze je mee op reis naar nieuwe inzichten. Om die inzichten praktisch te maken, geeft ze workshops, lezingen en (individuele) trainingen.

Bikiniproof tips voor de aanstormende zomer. – Mirjam van der Vegt

De zomer komt eraan…voor velen is het een hele struggle om zichzelf weer te laten zien.

Vier tips van schrijfster en stiltetrainer Mirjam van der Vegt om met mildheid naar jezelf te kijken en ook geestelijk bikiniproof te raken.

Van jongsaf aan heb ik een haat-liefde verhouding met mijn eigen lijf – welke vrouw eigenlijk niet? Het maakt niet uit dat ik slank ben, ook al vinden anderen dat ik daarom geen recht heb tot zeuren. Feit is dat ik vrouwen met een maatje meer heel mooi en vrouwelijk vind en dat het heel lang heeft geduurd dat ik accepteerde wie ik zelf was. Schoonheid en het besef van schoonheid komt van binnenuit, ontdek ik meer en meer. Je vrienden, onbekenden of je man kan nog zo vaak zeggen dat je mooi bent, maar woorden die van buitenaf worden gesproken, verzadigen vaak maar matig de geest.

De afgelopen jaren heb ik daarom mijn eigen detoxsysteem ontwikkeld, wat uitstekend werkt! Natuurlijk kun je van buitenaf aan de slag, maar vergeet de binnenkant niet! Anders word je nooit geestelijk bikini-proof!

  1. Leef de eerste helft van de vakantie zonder spiegel.

Dit is cold turkey afkicken, maar werkt het beste. Het merendeel van onze blikken in de spiegel is om tekortkomingen op te sporen. Het haalt bij veel mensen de vreugde uit het leven. Leef een week zonder spiegel, of kies er zelfs voor om langere tijd te ‘vasten’ van het kijken in spiegels. Je voelt je vrijer, geliefder en milder. Je ontdekt jezelf niet door je eigen ogen, maar door die van anderen. En die zijn vaak heel wat milder.

  1. Bouw jezelf eerst op voordat je jezelf vraagt iets af te breken.

We zien vaak feilloos wat er verkeerd aan ons lijf is. Voor je het weet benoem je die negatieve punten; verbeterpunten noemen we ze. Maar als je een onzeker mens verbeterpunten meegeeft, zal het moeilijk zijn om daar concreet mee aan de slag te gaan. Ga eerst aan de slag met je positieve kanten en bouw daarop voort. Wat je aandacht geeft, groeit!

  1. Verzoen je met wie je bent en hoe God jou schiep.

Van binnen voel ik me vaak een volumineuze kleurige Karin Bloemen – wat een prachtmens! – maar zo zie ik er van de buitenkant niet uit. Ik ben fragiel gebouwd, met een huid die snel verbrand en last heeft van zonneallergie. Vecht niet tegen het slechte beeld over jouw lijf, maar strijd voor de liefde en verzoening met je lichaam. Ik heb veel mensen in training die worstelen met een ongezond aantal kilo’s. Ook daar geldt: vecht voor de liefde voor je lijf. Vanuit liefde kun je meer beginnen dan vanuit haat. Liefde is in staat om te veranderen, haat blokkeert. Hoe verzoen je je met je lijf? Simpelweg door te belijden dat je er slecht over spreekt en Gods liefde uit te nodigen in je gedachten. Het belijden werkt transformerend!

  1. Stop met vergelijken!

Wie zichzelf verbiedt te vergelijken, zal tevreden zijn met de weg die hij gaat, zei Anselm Grün ooit. Deze detoxregel heeft mijn leven drastisch veranderd! Stop met vergelijken en leef als een verzoend – en tevreden – mens.

Eeuwige Schepper die mij maakte voor vreugde.

Laat mij

zingen als de vogels,

geuren als de bloemen,

stromen als het water,

dansen als de wind.

Leer mij om vrede te hebben met wat ik heb,

te omarmen wat ik heb gegeven en ontvangen,

te weten wat genoeg is en waar ik nog voor mag vechten.

Alles in rust bij U.

Amen.

——————–

Meer detox- en levenswijsheden vind je in het nieuwste boek van Mirjam van der Vegt: Adem de dag. Ze schreef het samen met een herder en ondernemer en het biedt 365 momenten van onthaasting voor thuis, vanaf het open veld en op de werkvloer. Prachtig vormgegeven met hardcover en leeslint!

Je kunt bij het boek ook een gratis online mini-retraite doen, met ademgebeden en videoblogs. Opgeven gaat eenvoudig via de website www.mirjamvandervegt.nl Onder Mirjams Leestafel vind je bonusmateriaal bij de boeken en de gratis retraite.

Read More

Leave a Reply

*

Winkelmandje Item verwijderd. Undo
  • Geen producten in winkelmandje.