Blog Alinda: Blije tranen

Blije tranen

Ik zit in het vliegtuig en de tranen biggelen over mijn wangen. Al lezend besef ik steeds meer wat een geluk ik heb gehad. Ik ben geboren in een vrij land. Heb een dak boven mijn hoofd, heb genoeg te eten en drinken. Ben gelukkig getrouwd met de mooiste man van de wereld (op George Clooney na dan ㋡ ) en ben gezegend met 2 fantastische dochters.

En bovenal mag ik in alle vrijheid geloven in God!

Zo anders kan het zijn als je in een ander land bent geboren of met een ander geloof.

Ik ben het boek ‘Schuilen in het Licht’ aan het lezen. Het is het waargebeurde verhaal van Rifqa Bary, een meisje dat geboren is in Sri Lanka. Als Rifqa vijf jaar is heeft zij tijdens het spelen in de zandbak een bijzondere ervaring . Ze heeft het gevoel dat er iemand bij haar is. Het geeft haar een fijn en gelukkig gevoel. Pas jaren later beseft ze dat het de Heilige Geest is geweest.

Rifqa is geboren in een moslimgezin. Alles lijkt normaal totdat Rifqa haar oog kwijt raakt door een stom ongelukje. Eigenlijk lijkt dat het begin van een ommekeer. Opeens is Rifqa minder waard geworden met het ‘oog’ op de uithuwelijking. Het gezin verhuist naar Amerika en daar komt ze in contact met een meisje dat gelooft in Jezus. Er gaat een wereld van liefde voor haar open. Een liefde die zij niet kent vanuit haar geloof. Zij is gewend aan wat vooral moet en nu leert zij wat vooral mag.

Ik ga niet teveel verklappen, maar Rifqa komt tot geloof, maar is doodsbang. Haar ouders en de mensen uit de moskee mogen er niet achter komen. Dat doen ze wel en ze wordt met de dood bedreigt. Ze vlucht met alle gevolgen van dien.

Wat een bijzonder en aangrijpend boek!

Tsja, er rolt nog een traan over mijn wang. Een traan voor al die mensen die niet in vrijheid leven. Die alles stiekem moeten doen. Maar die misschien wel meer uit dankbaarheid leven dan wij doen. Die misschien wel bidden voor ons, de mensen in het rijke westen.

We gaan landen. Ik ben dankbaar. Dankbaar voor alles wat God ons heeft gegeven…

Liefs, Alinda

Het boek ‘Schuilen in het licht’ van Rifqa Bary kan je hier bestellen.

Read More
 1. Joosje Beantwoorden

  Mooi geschreven: we zijn nog niet dankbaar genoeg.grt joosje.

 2. Marjo Hartog Beantwoorden

  Gezegend ben je;
  Met een hart dat luistert,
  Met een hart dat hoort,
  Met een hart dat spreekt van Gods liefde,
  Met een hart waarin je liefde voor God wordt verwoord.

  Prachtig,
  Liefs Marjo

 3. Wilma Beantwoorden

  Mooi sis,
  dank voor het delen.

  X Wilma

 4. Jolanda Koops Beantwoorden

  Mooi Alinda xxx

 5. Eefke Beantwoorden

  Prachtig lieverd! Kus eef

 6. Marjolein Meester Beantwoorden

  Dankbaar schuilen in het Licht getuigend van Zijn liefde!
  Liefs, Marjolein

 7. laura innijkkerk in de pol Beantwoorden

  benieuwd…nieuwsgierig…God heeft zoveel moois, persoonlijk vind ik elk geloof in grote lijnen t zelde, t is meer hoe jij ermee omgaat mar we geloven allen in een Groter iemand, enkel onder een adere naam, in onze bijbel zitten stukken koran en andersom ook…..
  geloof is mooi…en is eerder dat men soms enkel mensen wil straffen lijkt t waardoor een geloof wat voor ook dan een naar trekje kan krijgen…jammer want geloof moet juist iets moois bieden,rust,vrede, steun….
  vijheid kun je op alleri vlakken hebben, ik in mijn hoofd met name andere in doenvan dingen..t is net welke keuzes en leefomstandigheden er voor je zijn…helaas zou je zeggen, maar hier op bed al jaren…nu in de pol. man diemij verliet net na plaatsing en beslissing we beide maakte zie ik over al hoop en geloof en ook veel moed.
  tranen zijn er vaak, De dag minder bedeelde een droom onzichtbzzr op mijn bucketlist maar grote droom lieten uitkomen samen met st ambulance wens, en vele anderen..tranen van enkel blijschap, wat genoot ik van beetje regen tot t verhaal van pasen….nog als ik fotos bekijk en muziek beluister…komen tranen,soms verdiet,soms boos maar vaker blijschap. nu sinds dinsdag na 14 mnd niet revalideren maar lange adem CIZ hebben lig ik dan in mijn eigem ka,er, de kleinste ban de groep maar wat kijk ik trots rond, dankbaar hulp enkele vrienden en familie die allen heel wat uren er in staken om t zo te maken ik weer na zo lange tijd een thuis,scuilplaats heb, ik dank hen en God, ik vraag Hem hen te zegene voor al hun hulp….

  ik dank God ik nog leef, hij mij aan de hand terugbravht ondanks eigem moeheid over leven lang vol operaties ziektes en beperkingen….dank hem ik mij kon laten dopen vrij snek na dat ik hier terecht kwam, deels katholiek, deels protstante doop….Hij was er, en weer kon ik iets wegstrepen op mijn lijstje…

  God geeft vreugde,rust,vertrouwen,steum en liefde en een ieder die wil kan t van hem krijgen, Hij waakt over ons, hier, over mij, jou en zoveel mensen op deze wereld.

  lijkt mij mooi boek…boekentio dus ?

Leave a Reply

*

Winkelmandje Item verwijderd. Undo
 • Geen producten in winkelmandje.