En daar stond ik dan! – Marije van den Berg

Ik ben Marije van den Berg. Een gepassioneerd spreekster en auteur van o.a. LEEF en COLOUR. Mijn hart voor jong volwassenen kan ik samen met mijn collega’s uiten bij het werk van stichting BUtogether, waar ik de oprichter van ben. In het dagelijks leven geniet ik van mijn werk, de kostbare mensen om me heen en ben ik graag in de buitenlucht.

‘Wat voor cijfer zou jij jezelf geven? Als vrouw, moeder of partner?’ Als reactie op die vraag begon een vrouw achter in de zaal te huilen… en daar stond ik dan. Als 22 jarig meisje voor een groep volwassen vrouwen. Een moment dat voor altijd mijn leven veranderde.

Daar ontstond mijn passie om een verschil te maken. Om jong volwassenen een ander geluid te laten horen zodat bepaalde gedachtes en patronen niet van generatie op generatie doorgegeven worden. Juist waar jongeren in de leeftijd van 16-30 jaar de meest belangrijke keuzes maken voor de rest van hun leven. Van studie- en werkkeuze tot aan partner keuze. Van woonplaats tot aan je geloofsleven. Een mega turbulente tijd, waarin kerken vaak geen raad weten met deze veelal ‘onvangbare’ doelgroep.

Inmiddels heb ik vijf jaar geleden mijn baan opgezegd om volledig voor BUtogether te gaan werken. Achteraf een mega stap, aangezien ik mijn inkomen en zekerheid opzij legde voor het onbekende. Ik bedenk me zo vaak dat het maar goed is geweest dat ik vooraf niet wist wat voor processen er allemaal voor me lagen. Al zou ik dit voor geen goud hebben willen missen. Ik heb zoveel kanten van mezelf ontdekt die ik nog helemaal niet kende en bovenal zijn ontzettend veel principes van God tot leven gekomen.

Het feit dat God zegt dat Hij waarheid is en dat wat in zijn woord voor 100% betrouwbaar is. Dat Hij te vertrouwen is, wat er pas op aan komt als het écht spannend is. Dat Hij voor me zorgt, ook financieel als ik een nieuwe bril nodig heb. Dat Hij mijn wegen uitstippelt, en dat ik Hem daarin mag volgen. Dat hij het beginsel van alle wijsheid is, en dat ik niet op mijn eigen inzicht hoef te steunen.

God is in controle, en ik mag mijn hand in Zijn hand leggen. Elke dag weer. De vraag is of ik elk moment weer uit mijn veilige bootje wil stappen. Of ik uit mijn comfortzone durf te gaan en Hem te volgen. Want een ding is zeker, Gods wegen en gedachten zijn zoveel hoger dan die van ons én bij Hem is het onmogelijke mogelijk.

Dus durf te dromen! Laat je hart raken! En deel uit van wat je zelf ontvangen heb. Of dat nu een taart bakken is voor iemand die het moeilijk heeft tot het opzetten van een bijbelstudiegroep voor vrouwen. Of je nu wilt gaan schrijven, of je stuurt mensen als verrassing bemoedigende kaartjes. Wat het ook is, God heeft jou geschapen naar Zijn evenbeeld. Jij mag Zijn hart vertegenwoordigen hier op aarde. Hoe bijzonder is dat!

Read More

Leave a Reply

*

Winkelmandje Item verwijderd. Undo
  • Geen producten in winkelmandje.