How to: Handletter

Oké, ik moet eerlijk zeggen dat ik dit pas doe sinds ik een krijtbord in huis heb. Ik woon nu pas 2 maanden in m’n eigen huis, dus nog niet zo lang haha. Er zijn dus heel veel mensen die het veeeeeeel beter kunnen, maar hier zijn wat tips van mij.

Love_Love

– Ik denk dat het geheim vooral is: Maak veel verschil in lijn diktes. Als je bijvoorbeeld de letter e hebt. Maak dan het ronde gedeelte dikker dan de rest. Dan oogt je letter al heel anders. Kijk maar in het voorbeeld. Het woord love is heel anders nadat ik de lijnen dikker heb gemaakt op sommige plekken.

All_you_need_is_love

– Maak woorden verschillende groottes. Onbelangrijke woordjes zoals ‘de’, ‘het’ en ‘een’ kunnen bijvoorbeeld heel klein. Die lees je toch vanzelf omdat ze in de zin mee gaan. Dan heb je dus extra ruimte om van de belangrijke woorden echte kunstwerken te maken met mooie grote lussen bijvoorbeeld.

I-Love_you

Gebruik verschillende letters. Dat heb ik op dit krijtbord niet gedaan, maar door verschillende letters te gebruiken oogt je tekst heel speels en zie je het niet zo goed als je eens een foutje maakt bijvoorbeeld.
Als je het op een krijtbord doet: Slijp je krijtje. Doordat er een punt aan zit kan je veel strakkere lijnen maken.
Gewoon doen! Tommy uit Sesamstraat zei ooit: ‘Mijn opa zei altijd, oefenen, oefenen, oefenen.’

Luv, EsmeeHartje

Read More
  1. Francisca Beantwoorden

    Wat handig die tips!! Nu nog een mooi krijtbord kopen 😉 Bedankt Esmee !!

  2. Jeannette Koelewijn Beantwoorden

    Handig is ook een krijtbordstift. O.a. tekoop bij de Hema.
    Pinterest heeft leuke voorbeelden!

Leave a Reply

*