Happy moments – Eline Hoogenboom

Eline Hoogenboom (31) is ondernemer en oprichter van de online meidencommunity Huis van Belle en hoofdredacteur van Belle, het eerste christelijke tijdschrift voor tienermeiden..

Bij mijn nieuw ontdekte favoriete kringloop (als je helemaal doorleest, zal ik aan het eind de naam prijsgeven ;)) moet je sindskort voor de wcdeur een sleutel ophalen bij het ook al zo leuke eethoekje waar je zelfgebakken tosti’s kunt eten.

Dat was de keer daarvoor nog niet zo.

Ik zucht en draai me om en zie tot mijn blijdschap een man aan komen lopen met een grote sleutel in zijn hand. ‘Het is vast niet erg als ik even op jou wacht en dan ook de sleutel gebruik toch?’ vraag ik hem. Hij denkt van niet en loopt de wc in. Om er heel snel weer uit te komen. ‘Eh, moet jij een grote of een kleine? Want in het laatste geval, kun jij beter eerst’ Ik bedank hem voor deze vraag en ga eerst.

De rest van de dag schiet ik elke keer in de lach als ik hieraan terugdenk en zijn lichtelijk beschaamde maar vrolijke hoofd voor me zie. Een tijdje terug stond er in Volkskrant Magazine een reportage van iemand die een week lang gesprekjes met vreemden aanknoopte. Uit onderzoek blijkt dat dit je gelukkiger maakt. En ik kan dat helemaal beamen. Een grapje met een voorbijganger, een herkenning met iemand in de lift, een glimlach voor een meisje in de winkel. Het is zo makkelijk maar zo vaak staat ons gezicht op gesloten. Het mijne ook, omdat je in gedachten bent, geen zin hebt of er gewoon niet aan denkt. Toch probeer ik het vaker te doen. En echt, het maakt de ander maar vooral jezelf zo blij!

O, en de kringloop heeft de al even toepasselijke naam: Het Goed in Harderwijk.

Read More
  1. Wilma Beantwoorden

    Heerlijk zijn dit soort momenten.
    Koester ze 😉

    X Wilma.

Leave a Reply

*

Winkelmandje Item verwijderd. Undo
  • Geen producten in winkelmandje.