Dit is mijn werk: Monique van der Vlist van HappyMakersBlog.com

Monique van der Vlist heeft haar middelbare schooltijd in Spakenburg gewoond en komt daar nog steeds graag terug. In dit blog hebben wij Monique gevraagd over haar werk te vertellen. Fotografie: Bonnita Postma

Dit is mijn werk: artdirector

Onze familie kwam in Spakenburg wonen omdat mijn ouders hun winkel aan de Molenstraat startte. In die tijd ging ik naar het Farel College en studeerde grafisch ontwerpen aan de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Mijn eerste baan kreeg ik als grafisch ontwerper bij een bureau in Haarlem. Daar woon ik nog steeds met veel plezier. Samen met Dick en onze twee kinderen: Claire (12) en Cas (9).

Van kinds af aan wilde ik al graag voor tijdschriften werken. Na mijn eerste baan ben ik dat ook gaan doen. Ik werkte tot 2 jaar terug bij verschillende woonbladen. Eerst als grafisch ontwerper en grotendeels als artdirector. Het laatste tijdschrift waar ik voor werkte was 101Woonideeën. Inmiddels werk ik twee jaar als zelfstandig artdirector.

Illustratie: Ingrid Wuyster

Wat houdt mijn werk in?

Artdirection is een breed begrip. De aard van het werk kan erg verschillen. Ik ben artdirector voor tijdschriften & illustraties. Artdirectors bij tijdschriften bewaken de look & feel van het merk. Voor het magazine en alle andere uitingen. Een artdirector vertaalt het merk in beeld en design naar de juiste doelgroep.

Als tijdschrift artdirector ben je verantwoordelijk voor het algehele gevoel van het blad; in vorm, styling en fotografie. Je kracht is sfeervertalen en ontwikkeld de visie hoe alle uitingen eruit moeten zien om de juiste doelgroep aan te spreken. Wat voor commerciële uitingen natuurlijk een must is. Zeker in de overdaad van tegenwoordig is het erg belangrijk om in het oog te springen van degene die je wilt aantrekken. Dat kan zijn voor print, online maar ook ruimtelijk; voor producten en beurzen. Een artdirector stippelt de stijl uit en bewaakt de uitstraling.

Van print naar online

Bij 101Woonideeen was ik, in mijn vrije tijd, de initiator van het blog e.a. social media voor het blad. Het tijdschrift 101 moest helaas stoppen. Dat werd voor mij een nieuwe kans. Ik ben direct gestart als zelfstandig ondernemer en werk inmiddels aan beiden: freelance voor tijdschriften o.a. voor Flow Magazine. En daarnaast voor social media, events en concepten voor creatieve merken & producten.

.

Eind 2014 ben ik gestart met HappyMakersBlog.com. Het blog van 101Woonideeën en mijn eigen blog voor illustraties (www.vlinspiratie.blogspot.com) vormen hiervoor de basis. Op mijn blog spelen creativiteit, illustraties en handgemaakte producten de hoofdrol. Ik heb een groot netwerk van illustratoren en ontwerpers waarmee ik mag werken. Hiervanuit zijn een heel aantal creatieve initiatieven en opdrachten gestart.

Een van die initiatieven is het PapierAtelier. Dit zijn creatieve papierworkshops o.l.v. professionele illustratoren & ontwerpers die ik in opdracht organiseer voor beurzen en events. Zoals o.a. FlavouritesLive , Flow Magazine en het nieuwe workshop event Creative Life. Ook voor deze events maak ik een vertaling naar de juiste doelgroep.

De basis van mijn werk: het vertalen van een commercieel idee naar de juiste doelgroep in ontwerp en stijl voor producten en merken. Tegenwoordig doe ik dat niet alleen in vormgeving. Ook leg ik de connectie tussen opdrachtgever, ontwerper/illustrator en het juiste platvorm.

Aankomend voorjaar lanceer ik een tweede website waar dit alles samenkomt.
Deze site wordt de creatieve startpagina voor illustratie & paperworks met:

Webshop met handgetekende producten van de allerbeste illustratoren & ontwerpers.

Agenda met overzicht van workshops en creatieve events in Nederland en België

Adresboek met zoekfunctie voor de juiste creatieve makers (voor opdrachten van consumenten & professionals).

Agency Begeleiding van illustratoren. Met name voor de portfolio’s en promotie op social media.

.

Illustratie: Flora Wacott.

Ik geniet enorm van iedere werkdag. De vrijheid van werken als zelfstandige vind ik heerlijk. En iedere dag mag ik mijn creatieve voorkeuren combineren in mijn werk als artdirector: met magazines, blogs en illustratie. Daar ben ik meer dan dankbaar voor.

Lees meer op HappyMakersBlog.com

Volg mij via instagram @happymakersblog

.

Read More
  1. Wilma Beantwoorden

    Leuke baan!
    #CarpeDiem.

    Wilma

Leave a Reply

*

Winkelmandje Item verwijderd. Undo
  • Geen producten in winkelmandje.