Op zoek naar geluk – Janneke de Leede

Ik ben Janneke de Leede, 48 jaar. Gelukkig getrouwd en moeder van 3 kinderen van 21, 18 en 13 jaar oud. Ik ben psycholoog, coach, trainer en eigenaar van SestraSelectie. Ook ben ik auteur en heb inmiddels 4 boeken geschreven. Die boeken zijn vast bij LUV te verkrijgenJ

Ik word blij als ik mensen een stapje verder kan helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Als ze hun talenten gaan ontdekken en tot bloei komen.

LUV is voor mij het warme gevoel dat door je heen stroomt als je samen bent met mensen van wie je houdt, die je kennen en accepteren zoals je bent!

De afgelopen maanden heb ik me voor twee boeken die ik heb geschreven verdiept in het onderwerp geluk. Het is een thema dat iedereen aanspreekt en waar we allemaal bewust of onbewust mee bezig zijn: geluk. Wie wil er niet gelukkig worden? Er zijn de laatste tijd veel boeken verschenen over geluk, het onderwerp staat flink in de belangstelling. Goede wetenschappelijke studies over geluk geven ons nieuwe inzichten. Zo blijkt maar 10% van je geluk afhankelijk te zijn van omstandigheden zoals rijkdom, een  mooi huis, geld en uiterlijk. Wat mij opviel is, dat er zo veel  verbanden te leggen zijn met christelijke waarden en de boodschap van de Bijbel. Zo is, naast delen,  vriendschap en liefde, een van de dingen die je, volgens de onderzoekers kunt doen om gelukkiger te worden, het oefenen van dankbaarheid. Elke dag bewust stil staan bij de dingen waar je dankbaar voor bent is een belangrijke aanjager van geluk, zo blijkt. Ook in het christelijk geloof speelt dankbaarheid een grote rol en de Bijbel roept ons op om dankbaar te zijn. Ook het bezig zijn met uitingen van geloof zoals bidden, mediteren en naar de kerk gaan maakt mensen aantoonbaar gelukkiger. Er is dus een verband tussen geluk en geloof.

Toch is de link tussen geluk en geloof niet gelijk heel vanzelfsprekend. Het gaat  in de Bijbel niet zozeer om ons geluk, maar om het leiden van een betekenisvol en zinvol leven waarin we God en onze naaste op het oog hebben. De mooie ontdekking vond ik dat juist dat, mensen gelukkig blijkt te maken. Eigenlijk is het beter om niet op zoek te gaan naar geluk, maar om na te denken over de zin en betekenis van je leven. Wat is belangrijk voor je, leid je het leven dat je wil leiden? Als je dat doet levert dat duurzaam geluk op!

En ja, door het schrijven van deze boeken ben ik me er ook weer heel bewust van geworden wat voor mij belangrijk is in mijn leven en wat geluk voor mij betekent.

Read More

Leave a Reply

*

Winkelmandje Item verwijderd. Undo
  • Geen producten in winkelmandje.