Vergissen, je kent het wel

Hi, ik ben Amber de Jong. Samen met mijn ouders heb ik sinds kort een heerlijke kleine Brasserie in de Hoekstraat.
En toen Alinda mij benaderde om een blog te schrijven was ik natuurlijk helemaal inspiratieloos.

Maar ontzettend vereerd, ben ik om mij heen gaan kijken naar dagelijkse dingen, foutjes die je maakt en het leven om mij heen.
En misschien zit inspiratie en creativiteit wel in een heel klein hoekje. Ik vergiste me al snel in mijzelf dat ik dacht het deze keer even niet te bezitten.

Zo vergis ik mij wel vaker, zo ben ik er in de afgelopen intense periode achter gekomen dat mijn moeder buiten het feit dat ik haar bloed draag ook mijn beschermengel is, mijn aller beste vriendin. Vergissen deed ik me in mijn vader, om met deze man elke dag mijn werkdag te starten is een feest. Plezier in de kleine dingen, dat ontdekte ik bij hem. Het persen van sinaasappels en snijden van vlees. Een genot om deel van uit te maken.

En nu zitten wij hier, op ons mooie kleine eilandje, met zijn drieën naast elkaar. Zwaaiend naar de mensen die ons eilandje komen bezoeken. Genietend van elke passant die ons het vertrouwen geeft om zijn zintuigen te prikkelen. We weten dat we 5 zintuigen hebben, wat als ik je nou vertel dat je deze bij ons allemaal kunt stimuleren, en vergis je niet, als je al je 5 zintuigen kan stimuleren in 1 avond dan is dat toch gewoon ultiem genieten?

Je hoort op de achtergrond een lekkere vinylplaat draaien. Je proeft dat heerlijke malse stukje vlees. Je ruikt de verleidelijke geur van een goed glas rode wijn. Je ziet de gezellige ambiance en leuke inrichting. Je voelt je thuis.

Misschien vergis je je wel in de reden waarom we dit doen? Wat als ik je vertel dat zodra jullie lachend, met jullie buikjes vol ons eiland verlaten, ik een twinkeling in mijn ogen krijg, puur om het feit dat wij jullie een geweldig dag of avond uit hebben bezorgd.

Het maakt niet uit dat je je vergist, ik doe het zelf zo vaak, en misschien is de grootste vergissing die we maken wel, dat we denken dat we uitgegroeid zijn, uitgeleerd. Want in deze mooie intense periode heb ik veel geleerd, genoten en ben ik weer wat verder gegroeid.

Maar vergis je nooit in het feit dat het heel makkelijk is om intens te genieten.
Wij gaan weer met zijn drieën naast elkaar zitten. Zwaaiend naar iedereen die ons eilandje wil komen bezoeken. Want zeg nou zelf ik ben leuker met die twinkeling in mijn ogen 😉

www.brasseriebijons.nl

Read More
  1. Cobykoelewijn@gmail.com de jong Beantwoorden

    Wat heb je dat mooi verwoord amber ik denk dat papa en mama dit heel mooi gaan vinden. Veel succes deze zomer op je mooie eilandje.topper

Leave a Reply

*

Winkelmandje Item verwijderd. Undo
  • Geen producten in winkelmandje.