Vier het leven!

Met kloppend hart open ik de doos met het etiket: ‘Vier het Leven’ – Alinda Bol erop.

Wat is dit spannend! Heel lange tijd ben ik bezig geweest met dit boek en nu is het dan zover. Ik durf de doos met mijn nieuwe boek bijna niet te openen. Stel je voor dat het tegenvalt? Stel je voor…

Maar nee, het valt niet tegen. Integendeel! Ik krijg tranen in mijn ogen. Zó mooi is de uitgave geworden! Het boek zélf is al een feest op zich! Je wordt al vrolijk als je er naar kijkt. De vlaggetjes, het leeslint, de kleuren, echt prachtig!

‘Vier het leven, 365 gelukjes voor elke dag’. Ruim een jaar, tussen alle leuke en drukke winkelbeslommeringen door, ben ik bezig geweest met dit boek. Mijn kindje. Ik wilde heel graag een dagboek schrijven dat nog niet op de markt is.  En waarom een dagboek? Er zijn er toch al zoveel? Tuurlijk, de winkel staat vol met mooie Bijbelse dagboeken, maar een dagboek met positieve dingen, waar je een glimlach van op je lippen krijgt? Nee, dat was er nog niet. Maar nu wel!

Een laagdrempelig dagboek. Een boek dat misschien wel je leven gaat veranderen. Want weet je, je gaat oog krijgen voor je omgeving, de mensen om je heen. Je gaat met andere ogen naar de natuur kijken. En ja, je gaat beseffen waar het nou eigenlijk om draait in dit leven. Ook is dit boek een prachtig cadeau voor de ander. Als je iets waardevols aan iemand wilt geven.

Een boek schrijven is als een reis. En vooral een dagboek. ‘Vier het leven’ is als een reis door de seizoenen. Als het jaar net begonnen is, zijn we vol voornemens om het dit jaar anders te gaan doen. In februari vieren we de liefde en in maart gaan we richting de lente en het Paasfeest en bezinnen we ons. April doet wat hij wil en in mei gaan we bloeien. In juni is het zonnig en juli staat voor reizen. Augustus is de koningin van de zomer en in september staan we stil bij het nu. Een stukje mindfulness. Oktober is veelkleurig met al die mooie kleuren in de natuur en in  november is ons hart vol verwachting. Wat gaan deze laatste maanden ons nog brengen? En in de laatste maand van het jaar is het feestelijk en gezellig! Op weg naar Kerst. Buiten is het donker, maar binnen steken we de kaarsen aan en maken we het gezellig.

Ik heb genoten van het schrijven. Het was voor mij een verrijking. Zoveel inspiratie zit er in het dagelijks leven. In songteksten, quotes, gebeurtenissen, het dagelijks werk in mijn winkel LUV Spakenburg. Zo vaak heb ik gedacht; dit ga ik gebruiken voor mijn boek! Ik schreef mee tijdens lezingen, interviews, speeches en oh wat heb ik genoten van mijn lange ‘stille’ wandelingen in de natuur.

Heel veel mensen wil ik bedanken. Bedanken voor hun inspiratie, voor hun zijn. Voor hun wijsheid. Voor het meelezen van het boek. Het commentaar geven. Ik ga geen namen noemen, maar een ieder weet wat je voor me betekent. Wel wil ik in het bijzonder mijn gezin bedanken. Zij hebben mij heel vaak moeten delen met de computer. Zo vaak was ik aan het schrijven. Zelfs tijdens de Wintersportvakantie zat ik te schrijven in ons appartement.  Nu vind ik het helemaal niet zo erg om niet mee te gaan skiën dus ssssttt niet verder vertellen hoor, maar stiekem vond  ik het heerlijk om in de Franse Alpen met mijn dagboek bezig te zijn. Ik had daar zoveel inspiratie! Maar nogmaals Hugo, Anna en Jade, heel erg bedankt dat jullie mij de kans, de tijd maar zeker ook de ideeën hebben gegeven om te schrijven.

Ook wil ik de mensen van uitgeverij Boekencentrum bedanken. Bedankt voor het vertrouwen!

En als laatste wil ik mijn Vader, Schepper, Creator, mijn God bedanken. Wat zou ik zonder Hem zijn?

Lieve lezer, ik hoop dat je ‘Vier het leven’ in handen krijgt en mijn wens voor jou is, dat je er heel veel aan gaat hebben. Dat het je leven kleur mag geven en dat je mag beseffen dat het leven er is om te vieren. Jij mag er zijn! Tel je zegeningen en geniet van de kleine positieve gelukjes die er elke dag weer zijn.

Heel veel liefs,

Alinda Bol

Nieuw bij LUV

Korting 11%

Productnaam

$77 $87
Korting 11%

Productnaam

$77 $87